Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ελβετία vs Δανία

 

Η Ελβετία θα υποδεχθεί τη Δανία στο AFG Αρένα καθώς και οι δύο εθνικές ομάδες θα στοχεύουν να ανακάμψουν από τις ήττες στον όμιλο 4 της League A. Στην Bet365.gr, η γηπεδούχος Ελβετία είναι οραικό φαβορί για να κερδίσει τους βαθμούς της νίκης.

Η Ελβετία επισκέφτηκε τη Σερβία και πολλοί ειδικοί πίστευαν ότι οι άνδρες του Μουράτ Γιακίν θα κερδίσουν, αλλά δεν έγινε έτσι. Η Σερβία κέρδισε 2-0 στο τέλος, κυρίως λόγω λαθών των Ελβετών αμυντικών. Οι επιθετικοί δεν ήταν καλύτεροι, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, έχασαν και πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Θυμίζω ότι η Ελβετία έφτασε στα προημιτελικά του EURO 2024, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αγγλία. Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται πολύ περίπλοκη αυτή τη στιγμή. Η Ελβετία βρίσκεται στον πάτο στον όμιλο αφού έχασε και τους τρεις αγώνες της από τη Δανία, την Ισπανία και τη Σερβία, δεχόμενη οκτώ γκολ, σε αυτά τα ματς. Αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν στη League B για το επόμενο Nations League.

Ο Γιακίν θα μπορούσε να κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, αλλά τέσσερα μεγαλύτερα αστέρια — ο τερματοφύλακας Κόμπελ από την Ντόρτμουντ, ο αμυντικός Μανουέλ Ακαντζί από τη Μάντσεστερ Σίτι, ο μέσος Τσάκα από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο επιθετικός Εμπόλο από τη Μονακό— θα ξεκινήσουν σίγουρα εδώ.

Η Δανία συγκέντρωσε έξι βαθμούς μετά τους τρεις πρώτους γύρους του Nations League. Κατάφεραν να κερδίσουν την Ελβετία και τη Σερβία, αλλά έχασαν από την Ισπανία πριν από τρεις ημέρες.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν κοντά στο να εξασφαλίσουν έναν βαθμό κόντρα στην Ισπανία το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ο Μάρτιν Ζουμπιμέντι σκόραρε στο 79ο λεπτό του αγώνα. Η Δανία παραμένει χωρίς προπονητή, με τον Μόρτεν Βίγκορστ να είναι τεχνικός υπεύθυνος σε προσωρινή βάση. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Κάσπερ Γιούλμαν άφησε την εθνική ομάδα μετά τα κακά αποτελέσματα στο EURO 2024 όπου η Δανία αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Ωστόσο, ο Βίγκορστ κάνει καλή δουλειά και οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι. Η Ομοσπονδία θα αποφασίσει για το μέλλον του το επόμενο διάστημα, ανάλογα με τα συνολικά αποτελέσματα. Ο Βίγκορστ πιθανότατα θα επιλέξει πιο επιθετικό σχήμα σε σύγκριση με την ομάδα που ξεκίνησε με την Ισπανία. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ράσμους Χέιλουντ αναμένεται να ηγηθεί της γραμμής το βράδυ της Τρίτης, παρόλο που δεν είναι στην καλύτερη φόρμα.

Ο Χέιλουντ συνεχίζει να προσπαθεί να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση αφού έχασε τους τέσσερις πρώτους γύρους της Premier League λόγω μυϊκού προβλήματος. Και το πιο σημαντικό, δεν έχει σκοράρει ακόμα. Ο έμπειρος Γιουσούφ Πούλσεν, που έχει πετύχει 14 γκολ με την εθνική ομάδα, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Άλμπερτ Γκρόνμπεκ.

Πάμε στοίχημα προγνωστικά Ελβετία — Δανία

Νομίζω ότι η Ελβετία θα κερδίσει. Το πλεονέκτημα έδρας είναι ο βασικός λόγος για την επιλογή μου, στην στοιχηματική bet365.gr. Οι οπαδοί θα δώσουν τεράστια υποστήριξη στους παίκτες τους και αυτό το γεγονός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η Δανία έρχεται από ήττα καθώς έχασε από την Ισπανία. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τη Δανία στη διοργάνωση και νομίζω ότι δεν θα είναι η τελευταία. Η Ελβετία έχει εξαιρετικούς παίκτες, με τον Εμπολο να μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το ματς. Αλλά όχι μόνο ο Εμπολο, υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες — ο Τσάκα και ο Ντοϊε.

Επιλογή Ελβετία vs Δανία: Η Ελβετία θα κερδίσει @ 2,29 στην bet365.gr